Buikmassage

In de buik zit de sleutel tot diepgaande ontspanning, zowel op fysiek als emotioneel niveau. Tijdens de buikmassage maak ik gebruik van olie en pas ik zachte, draaiende bewegingen toe. Deze behandeling is goed voor het reinigen van de darmen. Hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd, wat vervolgens het afvallen stimuleert.

Buikmassage

We kennen allemaal wel de volgende uitspraken: 'dat ligt me zwaar op de maag', 'ik heb vlinders in mijn buik', 'wat heb je op je lever?', 'je gal eens goed spuwen', 'twee handen op één buik' en 'ergens de buik vol van hebben'. Deze uitspraken geven prachtig weer hoe onze buik verweven is met allerlei emoties. Onze emoties worden vaak als eerste in de buik waargenomen en pas daarna gaat er een vertaal­slag naar onze hersenen, zodat we begrijpen wat er aan de hand is. Op dat moment maken we ook de juiste hormonen en neuro­transmitters aan, die zorgen voor een fysieke of emotionele reactie. Het is inmiddels weten­schappelijk aangetoond dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van onze buik en hoe we ons diep van binnen voelen.

Buikhersenen

We verwerken in onze buik namelijk niet alleen ons eten, maar ook de emoties, energieën en indrukken van alledag. Bovendien maken onze darmen belangrijke neuro­transmitters (dopamine, serotonine) aan, die belangrijk zijn voor onze innerlijke rust. Wanneer de darm­huishouding niet optimaal is, dan functioneren onze hersenen, emoties en neuro­transmitters ook niet optimaal. Dan voelen we ons moe, depressief, angstig, agressief of somber. Het hormonale systeem reageert sterk op emoties zoals stress, spanning, liefde, geborgenheid, boosheid, angst etc. Emoties geven een hormonale reactie in het lichaam, waardoor onze organen (hart/darmen), bloeddruk en gedachten vervolgens ook reageren. Een zeer grote rol is hierbij toebedeeld aan onze darmen; de buik­hersenen. De darmen hebben uiterst sensibele zenuwcellen; bijna net zoveel, en dezelfde structuur, als de hersenen. Dat is de reden waarom veel mensen last van de maag, darmen en stoelgang hebben als er spanningen zijn.

Blokkades

Omdat er, gedurende het leven, van alles gebeurt ontwikkelen wij vaak blokkades in de buik­organen. Dit kunnen we herkennen als knopen, harde of doof aanvoelende gebieden, pijnlijke punten of dikke strengen. Het langdurig vasthouden, verdringen, ontkennen of negeren van emoties zoals angst, boosheid, verdriet, depressie, hysterie en piekeren zijn mede veroorzaker van de energie­blokkades in de buik. Andere factoren zijn bijv:

 • veel overwerk;
 • stress;
 • ongelukken;
 • operaties;
 • littekens;
 • drugs;
 • afvalstoffen;
 • slechte eetgewoonten;
 • te weinig of verkeerd bewegen;
 • een incorrecte houding.

Als de darmen niet goed functioneren, en de spijsvertering verstoord is, kunnen klachten op zowel emotioneel als op fysiek niveau ontstaan. Wanneer de buik­spieren, buik­organen, lymfeklieren in de buik of het bind­weefsel vastzitten, dan kan dit klachten veroorzaken in heup, onderrug, billen en benen. Dit voel je in de vorm van pijn, krampen of stijfheid, maar het kan zich ook uiten in de vorm van: brandend maagzuur, hoofdpijn, rugpijn, diarree of obstipatie. Ook kun je last krijgen van meer pijnlijke emoties zoals stress, angst, eenzaamheid, vermoeidheid, onrust, over­bezorgdheid, concentratie­verlies en agressie of boosheid. Het is daarom van groot belang dat we onze hele buikzone soepel en zacht houden, zodat de energie/bloed/lymfe/zenuwbanen goed kunnen blijven doorstromen en het goed met ons gaat, ook op mentaal en emotioneel gebied.

Welke klachten kunnen behandeld tijdens de buikmassage?

Klachten tijdens de zwangerschap
Pijn aan het SI gewricht
Lage rugpijn
Pijn in de benen
Aanhoudende pijn in het bekken
Rusteloze benen
Slaapproblemen
Stressklachten
Spanningsklachten
Bekkenpijn na een bevalling of keizersnede
Buikklachten
Gevoeligheid rondom de navel
Darmklachten (indigestie, obstipatie, krampen)
Heupklachten
Rug, nek, en schouderklachten
Menstruatieklachten
Vermoeidheidsklachten

Wat brengt het je?
 • ontspant de buik;
 • het verbetert de stoelgang;
 • stimuleert het afvoeren van afvalstoffen;
 • ondersteunt je emoties;
 • brengt meer zuurstof in je lichaam.

Let wel: uiteraard is aanvullende reguliere beeldvorming en diagnostiek zeer belangrijk. Zeker bij acute of aanhoudende pijn, vreemd bloedverlies, vreemd gekleurde urine en- of ontlasting, zwellingen, vocht vasthouden, ongewild urine­verlies of sterk overheersende psychische klachten. In al die gevallen is het belangrijk dat u eerst uw huisarts bezoekt en daarna pas verder kijkt. Met uw gezondheid spelen en risico's nemen is geen verstandige optie.

Contact

Otterweg 27

8538XE Bantega

 

massagesalontime4you@gmail.com

06 1899 9141

Facebook

Instagram